IVAO Community Forum - Slovakia
*
*
Home
Main
Agreement
Help
Search
Login
Register
Welcome, Guest. Please login or register.
September 02, 2010, 16:35:50

Login with username, password and session length
Please remember: A Staff Member will NEVER ask you for your Password! If someone asks you to hand out your Password, write down his Name/VID and send us an email to executive@ivao.aero
Search:     Advanced search
2371317 Posts in 214730 Topics by 123978 Members Latest Member: - AEROCLUB VALENCIADOS Most online today: 350 - most online ever: 695 (April 01, 2010, 20:09:25)
Pages: [1]
Print
Author Topic: Graficka karta na predaj  (Read 345 times)
xWing
Hero Member

« on: May 28, 2009, 15:39:33 »

Zdravim Vas.
Kto by mal zaujem, mam na predaj graficku kartu Geforce 8800GTS 320MB RAM
Referencie si mozete pozriet tu http://www.nvidia.com/page/geforce8.html treti riadok v tabulke.
Tabulkove hodnoty zasadne nedodrzujem a je stabilna pri pretaktovani na hodnoty:
Core          650MHz
Shader     1600MHz
Memory      970MHz

Ked sa pozriete do tabulky, okrem pamate som na urovni 8800Ultra, plus nieco navyse Smiley

xWing OM-PET,TTW007
Martin Stiglinc
Sr. Member

V kokpite B737-300 od SEAGLE AIR

« Reply #1 on: May 31, 2009, 10:13:11 »

hmm a nieje to riskatne pretaktovavat kartu?? Ja som strasne opatrny clovek ... ked ju pretaktujes potrebuje to lepsie chladenie alebo nieco podobne??  Viem ze niektory ludia si pretaktuju aj procesor aj kartu ... nepada potom system alebo podobne??

Mato Stiglinc - Beaster - OMTTW - TTW584
xWing
Hero Member

« Reply #2 on: May 31, 2009, 11:26:02 »

hmm a nieje to riskatne pretaktovavat kartu?? Ja som strasne opatrny clovek ... ked ju pretaktujes potrebuje to lepsie chladenie alebo nieco podobne??  Viem ze niektory ludia si pretaktuju aj procesor aj kartu ... nepada potom system alebo podobne??

Myslim ze nie je, fungujem tak uz 2 roky :-)
Ak by to bol vadny kus, uz davno nefunguje, pretoze ked ju zapekas (zabehavas) od zaciatku a nepokazi sa, znamena to, ze je to dobry kus a ja som rad, ze mam dobry kus.
Chcem prejst na GTX295, takze preto ju ponukam.

xWing OM-PET,TTW007
Dudko
Sr. Member

Banská Bystrica

« Reply #3 on: May 31, 2009, 12:52:54 »

Prikláňam sa k Peťovmu názoru.

Keď HW rozumne (po malých krokoch) taktuješ, tak prídeš na tú hranicu kde je to ešte stabilné a kde už nie. Samozrejme nedá sa to urobiť za jedno popoludnie, ale chce to dlhší čas kedy to skúšaš a vždy buď trošku zodvihneš, alebo vrátiš späť ak je to už moc. Ja si už ani neviem predstaviť nepretaktovaný CPU, alebo grafickú kartu. Zvlášť tie dvojjadrové CPU, čo kedysi prišli na trh sa dali a dajú pretaktovať aj o +40 až +50% hore akurát si tam kúpiš nejaký lepší chladič na CPU než je ten defaultný v krabici k procáku. Také tie reči, že si čosi odpáliš to je len taktika a strašenie predajcov - v živote som si pretaktovaním nič neodpálil a to mám pretaktované ešte aj PDA-čko, maximálne sa Ti to pri pokusoch zahryzne a treba tvrdý reštart.

Grafická karta to samé, akurát tam sa už nezvykne meniť napätie GPU, či pamätí ako pri CPU. Tam sa len dvíha takt zbernice (softwarovo) a sleduješ pokiaľ to máš stabilné. Nesmie sa sekať obraz, alebo vytvárať tzv. artefakty (blikanie textúr) to znamená, že je už moc horúca.

To samé na notebookoch. Tam výrobcovia koľko krát podtaktujú grafickú kartu buď aby sa tak nehrial celý notefuck, alebo aby vydržala dlhšie baterka pokiaľ fičíš na baterky. Nie je problém (softwarovo) pretaktovať na notebooku vstavanú grafickú kartu +20% bez toho, že by som potreboval nejako extra chladiť. Ja mám notebook Asus V1Sn a mám pretaktovanú grafiku +25% a nič sa nedeje. Síce z boku mi fúka horúci vzduch, že by si si na tom pomaly uvaril vajíčko na tvrdo, ale notebook je stabilný, nepadá a nie je problém zaletieť 11 hodinový let (včera LZSL-TNCM). Jedine na tej stretávke v Šamoríne r.2008 na tej lodi v tom strašnom teple som musel vytianuť chladiacu podložku (Zalman NC2000), lebo už začínali blikať textúry (artefakty). 

xWing
Hero Member

« Reply #4 on: May 31, 2009, 12:57:36 »

Prikláňam sa k Peťovmu názoru.

Keď HW rozumne (po malých krokoch) taktuješ, tak prídeš na tú hranicu kde je to ešte stabilné a kde už nie. Samozrejme nedá sa to urobiť za jedno popoludnie, ale chce to dlhší čas kedy to skúšaš a vždy buď trošku zodvihneš, alebo vrátiš späť ak je to už moc. Ja si už ani neviem predstaviť nepretaktovaný CPU, alebo grafickú kartu. Zvlášť tie dvojjadrové CPU, čo kedysi prišli na trh sa dali a dajú pretaktovať aj o +40 až +50% hore akurát si tam kúpiš nejaký lepší chladič na CPU než je ten defaultný v krabici k procáku. Také tie reči, že si čosi odpáliš to je len taktika a strašenie predajcov - v živote som si pretaktovaním nič neodpálil a to mám pretaktované ešte aj PDA-čko, maximálne sa Ti to pri pokusoch zahryzne a treba tvrdý reštart.

Grafická karta to samé, akurát tam sa už nezvykne meniť napätie GPU, či pamätí ako pri CPU. Tam sa len dvíha takt zbernice (softwarovo) a sleduješ pokiaľ to máš stabilné. Nesmie sa sekať obraz, alebo vytvárať tzv. artefakty (blikanie textúr) to znamená, že je už moc horúca.

To samé na notebookoch. Tam výrobcovia koľko krát podtaktujú grafickú kartu buď aby sa tak nehrial celý notefuck, alebo aby vydržala dlhšie baterka pokiaľ fičíš na baterky. Nie je problém (softwarovo) pretaktovať na notebooku vstavanú grafickú kartu +20% bez toho, že by som potreboval nejako extra chladiť. Ja mám notebook Asus V1Sn a mám pretaktovanú grafiku +25% a nič sa nedeje. Síce z boku mi fúka horúci vzduch, že by si si na tom pomaly uvaril vajíčko na tvrdo, ale notebook je stabilný, nepadá a nie je problém zaletieť 11 hodinový let. Jedine na tej stretávke v Šamoríne r.2008 na tej lodi v tom strašnom teple som musel vytianuť chladiacu podložku (Zalman NC2000), lebo už začínali blikať textúry (artefakty). 

By ma zaujimalo, ake hodnoty si dosiahol Ty, lebo okrem pamate, mame identicku kartu tusim Smiley

xWing OM-PET,TTW007
Dudko
Sr. Member

Banská Bystrica

« Reply #5 on: May 31, 2009, 13:42:46 »

Ahoj Peťo,

Som trošku zmätený z týchto rôznych hodnôt pre GPU, Memory a Shaders (niekto to udáva aj 2x väčšie), ale napíšem Ti to tak ako mi to ukazuje moja obľúbená FREE utilitka: "Gpu-Z 0.3.3".
Takže ja mám grafickú kartu: nVidia ASUS GeForce 8800GTS/640MB
Default frekvencie: 475/400/950 (Core/Memory/Shaders)
Stabilne pretaktované: 570/480/1140 (všetko +20%)

Skúšal som to taktovať aj na kúsok vyššie hodnoty, ale bolo to nestabilné napr. v lete keď kúsok stúpla izbová teplota, tak to hádzalo modré obrazovky smrti (BSOD). Tak som zobral kalkulačku a každej z tých 3 hodnôt som pripočítal +20% a nechal som to tak. Grafike moc netlačím na pílu, to skôr CPU sa snažím mať nadoraz nakoľko Fs2004 sa mi zdá, že ľúbi vyšší takt CPU ako silnú grafiku (?)

P.S. CPU mám Intel Core 2 Duo E6600, default takt: 2,4GHz a stabilne behám už 3 roky na takte: 3,36GHz + chladič "Arctic Cooler Pro 7"

xWing
Hero Member

« Reply #6 on: May 31, 2009, 14:16:51 »

Ahoj Peťo,

Som trošku zmätený z týchto rôznych hodnôt pre GPU, Memory a Shaders (niekto to udáva aj 2x väčšie), ale napíšem Ti to tak ako mi to ukazuje moja obľúbená FREE utilitka: "Gpu-Z 0.3.3".
Takže ja mám grafickú kartu: nVidia ASUS GeForce 8800GTS/640MB
Default frekvencie: 475/400/950 (Core/Memory/Shaders)
Stabilne pretaktované: 570/480/1140 (všetko +20%)

Skúšal som to taktovať aj na kúsok vyššie hodnoty, ale bolo to nestabilné napr. v lete keď kúsok stúpla izbová teplota, tak to hádzalo modré obrazovky smrti (BSOD). Tak som zobral kalkulačku a každej z tých 3 hodnôt som pripočítal +20% a nechal som to tak. Grafike moc netlačím na pílu, to skôr CPU sa snažím mať nadoraz nakoľko Fs2004 sa mi zdá, že ľúbi vyšší takt CPU ako silnú grafiku (?)

P.S. CPU mám Intel Core 2 Duo E6600, default takt: 2,4GHz a stabilne behám už 3 roky na takte: 3,36GHz + chladič "Arctic Cooler Pro 7"

Hm, ja mam tiez ASUS, ale urcite mi to ide pretaktovat viac. Som si teda stiahol aj ja ten GPU-Z
Podla GPU-Z 0.3.4 mam 650/970/1600 (Core/Memory/Shaders)
Pre potencionalnych zaujemcov pripajam screen, aby verili ze nekecam Smiley
3. riadok od spodu (GPU Clock)

xWing OM-PET,TTW007
Milan Fancovic
Full Member

RYR1038

« Reply #7 on: May 31, 2009, 15:02:36 »

Hm, ja mam tiez ASUS, ale urcite mi to ide pretaktovat viac. Som si teda stiahol aj ja ten GPU-Z
Podla GPU-Z 0.3.4 mam 650/970/1600 (Core/Memory/Shaders)
Pre potencionalnych zaujemcov pripajam screen, aby verili ze nekecam Smiley
3. riadok od spodu (GPU Clock)

Ahoj Peťo, ma ta tvoja karta podporu SLI a keby hej tak sa nebude nahodou byt medzi sebou ked moja je ASUS EN8800GTX ULTRA, pamäť 384-bit 768MB DDR3 2,16 GHz, core 612 MHz

Dudko
Sr. Member

Banská Bystrica

« Reply #8 on: May 31, 2009, 16:00:10 »

Kua, ja som ale DEBIL !!!
Peťo prepáč, že som Ťa zavádzal a aj ostatných.

Ja si tu kľudne odpisujem hodnoty z programu "Gpu-Z 0.3.3." a pritom som si neuvedomil, že sedím v robote a púšťam ten soft na notebooku (!)
Takže všetky tie frekvencie čo som uvádzal sa netýkajú karty "nVidia ASUS GeForce 8800GTS/640MB", ktorú mám doma v "hráčskom" kompe, ale týkajú sa tohto notebooku a teda karty "nVidia ASUS GeForce 9500M GS".

Ešte raz sorry ...

Dusan Macak
Sr. Member

« Reply #9 on: May 31, 2009, 17:14:16 »

Kua, ja som ale DEBIL !!!
Peťo prepáč, že som Ťa zavádzal a aj ostatných.

Ja si tu kľudne odpisujem hodnoty z programu "Gpu-Z 0.3.3." a pritom som si neuvedomil, že sedím v robote a púšťam ten soft na notebooku (!)
Takže všetky tie frekvencie čo som uvádzal sa netýkajú karty "nVidia ASUS GeForce 8800GTS/640MB", ktorú mám doma v "hráčskom" kompe, ale týkajú sa tohto notebooku a teda karty "nVidia ASUS GeForce 9500M GS".

Ešte raz sorry ...

Dudko, nefukalo ti teraz z toho notebooku trosku tepleho vzduchu na vajca???
lebo nejako sa ti rozhadzali myslienky Smiley
Martin Stiglinc
Sr. Member

« Reply #10 on: May 31, 2009, 17:17:41 »

A je niekde podrobny navod ako pretaktovat CPU aj graficku kartu?? Asi by som to mozno aj skusil ....  aj ked mam novy komp  je este v zaruke tak moc nechcel ...

xWing
Hero Member

« Reply #11 on: May 31, 2009, 18:29:58 »

A je niekde podrobny navod ako pretaktovat CPU aj graficku kartu?? Asi by som to mozno aj skusil ....  aj ked mam novy komp  je este v zaruke tak moc nechcel ...

Taktovat CPU je docea alchymia, a kto nevie co robi, tak ani neradik pretaktovat.
GPU je velmi lahke, aspon teda nvidia, pretoze na to si staci stinut soft zo stranky nvidie a tam sa len hras so supatkami, pridavas alebo uberas Smiley

xWing OM-PET,TTW007
Martin Hronec
Newbie
*

« Reply #12 on: June 01, 2009, 05:48:04 »

Cau Martin, skoda ze som sa ta na to pretaktovanie neopytal ked si mal pc u mna doma, inac pretaktovanie skracuje zivotnost komponentov o 1/3 ale je to len teoreticky udaj takze sa nemusime bat, tie 3-4 roky nam to pofici. Skor nez odide cpu cakajme zakladovu dosku. Co sa tyka FSX treba vytocit CPU grafika ti moc nepomoze.
xWing
Hero Member

« Reply #13 on: June 01, 2009, 11:26:06 »

Ahoj Peťo, ma ta tvoja karta podporu SLI a keby hej tak sa nebude nahodou byt medzi sebou ked moja je ASUS EN8800GTX ULTRA, pamäť 384-bit 768MB DDR3 2,16 GHz, core 612 MHz

Samozrejme ze ma podporu SLI, cela osmickova rada okrem 8400 ma podporu SLI.
Si to precitaj http://www.nvidia.com/page/geforce8.html Wink

xWing OM-PET,TTW007
Martin Stiglinc
Sr. Member

« Reply #14 on: June 01, 2009, 19:08:11 »

Cau Martin, skoda ze som sa ta na to pretaktovanie neopytal ked si mal pc u mna doma, inac pretaktovanie skracuje zivotnost komponentov o 1/3 ale je to len teoreticky udaj takze sa nemusime bat, tie 3-4 roky nam to pofici. Skor nez odide cpu cakajme zakladovu dosku. Co sa tyka FSX treba vytocit CPU grafika ti moc nepomoze.

Nooo .. vies vtedy ma este nenapadlo, ze mi niektore scenrky budu uberat tolko FPS ... a kedze je to novy comp a este v zaruke ani som moc nechcel v nom bastringovat Smiley   ...  ale aj tak tomu nechapem ako mi to moze robit .. ved ServisPack do FSX ti uz umoznuje vyuzivat vsetky jadra a do prcit ved na to som si kupil 4 jadrovy procak a 4 GB ramky a graficku s 1 GB vlastnej pameteme aby mi to ficalo ... a vidis Sad aj tak miestami nefici ...
ale nevadi co uz .. sa tesim na nove zazitky z lietania s HAT Trackom .. dufam ze sa mi podari ho dobre nastavit.

Pages: [1]
Print
Jump to: